Среда, 17 Октомври 2018

  • Facebook: famamk
  • FeedBurner: fama/rss
  • Twitter: famamk


Најдобрите фотографии од National Geographic за 2015

Фотографот, Џејмс Смарт од Мелбурн, Австралија со неговата фотографија наречена "Dirt" после 15 дена "бркање" на бурата  е најдобрата фотографија за 2015 на натпреварот за фотографии на „National Geographic“.

Масивно торнадо кое демнее над фарма во Колорадо е фотографијата која ја освои престижната главна награда во конкуренција од 13.000 пријавени фотографии.

Фотографот Смарт е награден со парична награда од 10 илјади долари и патување до седиштето на „National Geographic“ во Вашингтон, каде ќе учествува на годинешниот фотографски самит на во јануари 2016 година.

Останатите фотографии можете да ги погледнете на линкот.