Среда, 17 Октомври 2018

  • Facebook: famamk
  • FeedBurner: fama/rss
  • Twitter: famamk


Научниците конечно имаат одговор на прашањето кој подобро вози – мажите или жените?

Мажи извинете, но жените се подобри возачи!

Британската студија докажува дека жените се подобри возачи дури во 58 отсто од случаите за разлика од спротивниот пол. Студијата, која се занимавала и со истражување на половите и со бојата на автомобилите, покажува дека најсигурна опција е – жена возач во црвена Хонда.

Резултатите исто така покажале дека најлоши возачи се оние во 20-тите години, без разлика на полот.

„Добивме многу интересни резултати кои ни ги покажуваат трендовите ширум Велика Британија. Анализиравме голем број документи, многу статистики кои беа многу корисни за нас. Благодарение на овие резултати ќе бидеме во можност да предвидиме многу работи во сообраќајот за наредната година“, вели Лојд Бадран, еден од авторите на студијата.